Over ons

Wat maakt ons anders dan andere bloemisten in Nijmegen vraagt u zich af? Dat zijn onze drie V’s.

Verser, Voordeliger en Verrassender

Als een van de weinige bloemisten in de regio Nijmegen kopen wij zelf in op de veiling. We schakelen zo de groothandel uit, waardoor we voordeliger kunnen zijn.

Voor zes uur ’s morgens keuren we zelf de door de kwekers aangevoerde bloemen. De bloemen die we vervolgens op de veilingklok kopen, staan vaak al voor twaalf uur bij ons in de winkel. Dat is nog eerder dan groothandels de bloemen binnenkrijgen. Zo zijn we altijd verser.

Onze vakbloemisten maken de drie V’s compleet. Met hun creativiteit proberen ze u elke dag weer te verrassen.

 

Historie

Broer en zus Richard en Lindsey zijn de derde generatie in de bloemen. Hun opa’s van beide kanten kweekten al bloemen sinds de begintijd van de Nederlandse bloementeelt. Anjers en Chrysanten waren in die beginjaren de belangrijkste en voornaamste soorten. Werken met bloemen en planten zit in de familiegenen. Vrijwel alle ooms en tantes kweken bloemen en planten, maar ook groenten. Het bloemen en plantenvirus waart buiten Richard en Lindsey nog verder rond in de genen van de derde generatie, want ook veel neven en nichten zijn bloemist, kweker, bloemenimporteur, -exporteur of transporteur. In elke schakel van de Nederlandse sierteelt is wel een neef of nicht actief en al die kennis ervaart u bij Het Molentje, Bloem&Tuin in Nijmegen.

De ouders van Lindsey en Richard namen in de jaren ’70 Het Molentje over. Enkele jaren geleden namen Richard en Lindsey het weer van hen over. Met de geboorte van de zoon van Richard in 2017 staat wellicht de vierde generatie al klaar. Zo werd Het Molentje vijfendertig jaar geleden het beste adres voor bloemen en planten in Nijmegen. Zo is het dat nu nog steeds, en zal het dat over vijfendertig jaar nog steeds zijn.

 

Aandacht voor onze omgeving

Niet alleen letterlijk staat Het Molentje midden in de stad. Ook figuurlijk staan we midden in onze omgeving. Bij onze inkoop hebben we aandacht voor mens en milieu door gecertificeerde planten en bloemen in te kopen.

Maar ook in de winkel verliezen we mens en milieu niet uit het oog. Bijvoorbeeld door onze planten te sproeien uit een regenwaterbassin van 12.000 liter, nauwkeurig om te gaan met onze verse voorraad, de aangeleverde verpakkingen te recyclen en onze bloemen en planten te bezorgen met een elektrische auto. Sinds 2017 hebben we 50 zonnepanelen in gebruik waarmee we het grootste deel van onze eigen energie opwekken.

In ons team zit minimaal één persoon met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hem of haar begeleiden we tot een zo volwaardig mogelijke medewerker. Met een mooie toekomst in het verschiet, bij ons of elders.

In het jaar 2025 willen we net zoveel energie zelf opwekken als we gebruiken, onze planten met 90% regenwater gieten en 30% van onze bloemen gecertificeerd inkopen.

Ook lokale initiatieven dragen wij een warm hart toe. De manege van de Maartenskliniek, de NL Doet dagen Zorgcentrum Joachim & Anna en de schooltuin van De Klokkenberg. Het zijn maar enkele van de vele initiatieven die wij graag en met liefde ondersteunen.